Paritalo Kaistarniemi

Projektin nimi — Paritalo Kaistarniemi
Projektityyppi — Paritalo
Sijainti — Turku
Vuosi — 2013 – 2015
Koko — 245 m2
Suunnittelijat — Jouni Lehtonen, Arkkitehti SAFA

Hankkeen kuvaus

Paritalo on suunniteltu hyvin jyrkkään kalliorinteeseen, joka nousee tontin osuudella jopa 12 metriä. Näkymät mäen laelta läheiselle lahdelle ovat upeat.

Suunnitelman lähtökohtana oli toteuttaa paritalo hyvin pienelle ja haastavalle tontille.
Tilojen sijoittelu toteutettiin kolmeen kerrokseen. Ylimpään kerrokseen sijoitettiin olohuone keittiöineen ja alempiin kerroksiin muut asukkaita palvelevat tilat. Talon etuosaan sekä korkealle kallion puolelle toteutettiin terassit oleskelua varten. Yläkerran tiloista on upeat näkymät ilta-auringon suuntaan.

Rakennuksen kerrosten sijoittelu oli tavanomaisesta poikkeavaa ja loi detaljiikaltaan haastavia rakenteita. Rakennusmateriaaleiksi alempiin kerroksiin valittiin kestävämpiä kivimateriaaleja ja ylimpään kerrokseen kevyempää puurakennetta. Hyvin haastavasta rakennusprosessista selvittiin kunnialla.

Project name — Twinhouse Kaistarniemi
Typology — Apartment for two families
Location — Turku
Year — Completion 2013 – 2015
Size — 245 m2
Design team — Jouni Lehtonen, Architect SAFA

Project description

The semi-detached house is designed on a very steep rocky slope, which rises up to 12 meters. From the top of the hill there is wonderful views over the nearby bay.

The starting point for the plan was to build a semi-detached house on a very small and challenging plot. The layout of the premises had to be implemented on three floors.
On the top floor was a living room with kitchen, and on the lower floor other facilities for the families. Terraces for living were made on the front of the house and on the cliff side. The upstairs facilities have magnificent views of the evening sun.

The layout of the building was unusual and created challenging structures in detail. The building materials used for the lower floors were more durable stone materials and the lighter wood structure for the top floor. A very challenging construction process was handled with great respect.