Villa Samurai

Projektin nimi — Villa Samurai
Projektityyppi — Pientalo
Sijainti — Naantali
Vuosi — Valmistumisvuosi 2018 – 2021
Koko — 320m2 + 35m2
Suunnittelijat — Jouni Lehtonen, Arkkitehti SAFA

Hankkeen kuvaus

Villa Samurai sijoittuu Pirttiluodon saarelle aivan Naantalin keskustan läheisyyteen. Upea rantatontti avautuu lahden yli kohti Naantalin vanhaa kaupunkia. Piha-alue aukeaa etelään erityisen upealla näkymällä kohti Naantalin kirkkoa.

Suunnitelman lähtökohtana oli luoda vanhalle mökkitontille omaleimainen talo pihapiireineen. Suunnittelu lähti ranta-alueen kunnostuksesta. Hiekkarantaa perusparannettiin ja rantaan rakennettiin uusi minimalistinen laituri. Laiturin asemoinnissa kiinnitettiin erityistä huomiota rakennuksesta avautuviin postikorttinäkymiin. Rakennusten asemointi tontille tehtiin korostamaan näkymää pihapiiristä. Kaksikerroksinen päärakennus sekä saunarakennus rajaavat sisäpihan, jonka keskiöön muodostuu uima-allas alue.

Talo on perustuksiltaan betonirakenteinen, koska ympäristössä ollaan hyvin lähellä merenpinnan 0-tasoa. Runko on pääosin puurakenteinen ja puuritilä detaljeilla on haluttu luoda mielenkiintoinen ja vaihteleva julkisivupinta. Naapurien näkymät merelle päin on pyritty huomioimaan valitsemalla rakennukseen tasakatto.

Tämä rakennuskokonaisuus on ylellinen ja sijoittuu aivan upeaan luonnonkauniiseen ympäristöön. Asukkaista huokuva positiivisuus tekee tästä lämpimän kodin asukeilleen.

Project name — Villa Samurai
Typology — Detached house
Location — Naantali
Year — Completion 2018 – 2021
Size — 320m2 + 35m2
Design team — Jouni Lehtonen, Architect SAFA

Project description

Villa Samurai is located on Pirttiluoto Island, near Naantali city center. A magnificent beachfront property overlooks the bay towards the old town of Naantali. The courtyard opens south toward Naantali Church with a particularly magnificent postcard view.

The starting point of the plan was to create a distinctive house with a yard on the old cottage plot. The planning started with the construction of the beach area. The sandy beach was renovated and a new minimalist pier was built on the beach. Special attention was paid to postcard views from the building when positioning the pier. The buildings were positioned on the plot so that the view from the yard was emphasized. The two-story main building and the sauna building demarcate the courtyard with a pool area at its center.

The house has a concrete foundation because the surroundings are very close to sea level 0. The frame is predominantly wood-based and the drill grille details have been designed to create an interesting and varied façade surface. The roof shape is a flat roof, which has also been chosen taking into account the neighbors’ views of the sea.

This complex is luxurious and located in a beautiful natural setting. The positivity of the residents makes this a warm home for its residents.